We believe in contrast,
in colliding worlds to get the best result.

Houten zonnebril met contrast

Voor het ontwerpen van onze houten zonnebrillen collectie hebben wij ons laten inspireren door het contrast van de Gobi woestijn. Grasvlaktes, bossen, glooiende heuvels, bergen, grillige rotspartijen, rivieren, kale zandvlaktes en duinen. De extreme temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De kleuren: het gele van het woestijnzand. De strakblauwe wolkeloze hemel. De witte rotsen en de bloedrode, ondergaande zon. De droge, gescheurde aarde. Het overdadige groen van de grassteppes.

 

Deze inspiratie hebben wij door vertaald naar onze zonnebrillen. Het contrast van hout en acetaat. De kenmerken van natuurlijke en aardse elementen komen terug in de kleuren van onze collectie.

 

Op maat geslepen glazen

Al onze glazen worden onze eigen opticien met de hand op maat geslepen en in het montuur geplaatst. Al onze zonnebrillen zijn standaard uitgerust met hoge kwaliteit CR39 gradiënt glazen. Het materiaal CR39 was de eerste kunststof in de geschiedenis die geschikt bleek voor de productie van (zonne)brillenglazen. CR39 kenmerkt zich door zijn goede optische kwaliteit en lichte gewicht. Het weegt half zo veel als normaal glas, wat het draagcomfort ten goede komt. De glazen hebben standaard een gradiënt in het glas zitten. Gradiënt glazen hebben een permanente schaduw die van bov­en naar beneden loopt.

 

Een houten zonnebril inclusief glazen op sterkte?

Ja, het is ook mogelijk om een houten zonnebril op sterkte te bestellen. Naast de standaard glazen zonder sterkte leveren we ook glazen op maat. Zowel enkelvoudige als multifocale glazen. Al onze glazen op sterkte zijn standaard aan de achterkant ontspiegeld.

 

Scharnieren

Elke houten zonnebril is standaard uitgerust met flex-scharnieren in de pootjes. Flex-scharnieren hebben een ingebouwd verend mechanisme welke voor een extra uitslag zorgt. De roestvrij stalen meebuigende scharnieren zorgen voor een prettig draagcomfort.

 

Wat is de levertijd?

Al onze houten zonnebrillen worden binnen Nederland en België binnen 48 uur thuis afgeleverd. De levertijd voor zonnebrillen op sterkte, zowel enkelvoudig als multifocaal, bedraagt 7-10 werkdagen.