Contact

Gobi Amsterdam
Nieuwpoortkade 2a
1055 RX Amsterdam
The Netherlands

info@gobi-amsterdam.com

BTW: 199041465B01
KvK: 54095654

Veelgestelde vragen

Bestellingen
+- Wat heb ik nodig om een zonnebril op sterkte te kunnen bestellen?

Om een bril op sterkte te bestellen is een brilrecept het enige dat we van je nodig hebben. Hierop staan je oogsterkte (SF of SPH), pupilafstand (PD) en eventueel een cilinderafwijking (C of CYL) + as (A, As, AXI, AXS of AXIS) vermeld. Wanneer je een multifocale bril wilt bestellen dan hebben we ook je additie (ADD) nodig.

+- Naar welke landen verzenden jullie?

Wij verzenden naar alle landen binnen Europa en de Verenigde staten. Binnen Europa betalen altijd voor de verzendkosten, dus er zullen geen extra kosten bovenop de zonnebril komen. Voor het verzenden naar de verenigde staten rekenen wij €20 verzendkosten.

Verzenden, retourneren en ruilen
+- Wat is de levertijd van jullie zonnebrillen?

Al onze houten zonnebrillen worden binnen Nederland en België binnen 48 uur thuis afgeleverd. De levertijd voor zonnebrillen op sterkte, zowel enkelvoudig als multifocaal, bedraagt 7-10 werkdagen.

+- Wat zijn de verzendkosten?

Wij betalen de verzendkosten, dus er komen nooit extra kosten bij voor de verzending. Ook de retourkosten nemen wij voor onze rekening. Voor het verzenden naar de verenigde staten rekenen wij €20 verzendkosten. De retourkosten vanuit de verenigde staten zijn voor eigen rekening.

+- Hoe kan ik mijn ontvangen bril omruilen voor een ander model of kleur?

Wanneer je niet tevreden bent met je nieuwe zonnebril en hem toch liever wilt omruilen voor een ander model of voor een andere kleur dan kun je contact opnemen met onze klantenservice via info@gobi-amsterdam.com. We sturen je dan zo snel mogelijk een retouretiket op waarmee je de ontvangen zonnebril kosteloos terug kunt sturen.

 

Zodra wij je bril hebben ontvangen wordt de nieuwe bril direct naar je opgestuurd.

+- Hoe kan ik mijn bril retourneren?

Wanneer je niet tevreden bent met je nieuwe zonnebril dan kun je je zonnebril altijd binnen 14 dagen kosteloos retourneren.
Je kunt contact opnemen met onze klantenservice via info@gobi-amsterdam.com en dan sturen wij je zo snel mogelijk een retouretiket op. Zodra je bril is aangekomen bij ons kantoor zullen we je bril kosteloos omruilen of het volledige aankoopbedrag terugstorten op je rekening.

 

Het retourneren geldt niet voor zonnebrillen op sterkte. Omdat we op basis van de jou doorgegeven recept glazen op sterkte vervaardigen (maatwerk), kun je geen beroep doen op het wettelijke herroepingsrecht, dit omdat maatwerk producten hiervoor zijn uitgezonderd.

+- Kan ik een zonnebril op sterkte ook nog omruilen of retourneren?

Omdat we op basis van de jou doorgegeven recept glazen op sterkte vervaardigen (maatwerk), kun je geen beroep doen op het wettelijke herroepingsrecht, dit omdat maatwerk producten hiervoor zijn uitgezonderd.

+- Wat is jullie garantiebeleid?

Op al onze zonnebrillen geven wij een jaar garantie. Mocht de zonnebril bij normaal gebruik binnen de garantietermijn kapot gaan, dan heb je recht op een vervangend product.

 

Belangrijk is dat je bij het retourneren van je bril aangeeft wat het probleem is, de aankoopfactuur en alle originele verpakkingen bijvoegt. Mochten er nog vragen zijn dan kun je altijd contact met ons opnemen via info@gobi-amsterdam.com

Producten
+- Wat voor type zonnebrillen bieden jullie aan?

Wij bieden zonnebrillen zonder en met sterkte aan, zowel enkelvoudig als multifocaal.

+- Ziet mijn zonnebril er hetzelfde uit als op de website?

Geen enkel stuk hout of acetaat is precies hetzelfde. De houten brillen van ons zijn daarom altijd uniek. De productfoto’s op deze website dienen als voorbeeld van hoe de zonnebrillen eruit zien en zijn geen precieze weergave. Kleine verschillen tussen de brillen zijn te verwachten door het gebruik van natuurlijke materialen en het met de hand vervaardigen van de brillen. Gelukkig biedt dit ook voordelen. De individuele aandacht voor de brillen zorgt ervoor dat al de houten zonnebrillen met oog voor detail zijn gemaakt en gecheckt als ze ons kantoor verlaten.

+- Wat is de kwaliteit van jullie glazen?

Al onze houten zonnebrillen zijn standaard uitgerust met hoge kwaliteit CR39 gradiënt glazen. UV400, CAT3. CR39 kenmerkt zich door zijn goede optische kwaliteit en lichte gewicht. Het weegt half zo veel als normaal glas, wat het draagcomfort ten goede komt. De glazen hebben standaard een gradiënt in het glas zitten. Gradiënt glazen hebben een permanente schaduw die van boven naar beneden loopt.

 

Naast de standaard glazen zonder sterkte leveren we ook glazen op maat. Zowel enkelvoudige als multifocale glazen. Al onze glazen op sterkte zijn standaard aan de achterkant ontspiegeld.

 

*Bij de optie multifocaal zijn gradiënt glazen niet aan te bevelen, dit geeft een onrustig beeld. Wij adviseren bij multifocale glazen te kiezen voor een eenkleurig glas (grijs, bruin of groen).

+- Bieden jullie ook zonnebrillen op sterkte aan?

Naast zonnebrillen zonder sterkte bieden wij standaard enkelvoudige zonnebrillen op sterkte en multifocale zonnebrillen aan. Onze glazen worden op maat geslepen en in het montuur geplaatst door onze eigen opticien die al meer dan 30 jaar ervaring heeft. Al onze glazen op sterkte zijn standaard aan de achterkant ontspiegeld.

 

Heb je specifieke wensen voor je houten zonnebril op sterkte? Naast onze standaard gradiënt glazen kunnen wij ook groen, grijze, bruine en spiegelglazen op maat leveren.

 

*Bij de optie multifocaal zijn gradiënt glazen niet aan te bevelen, dit geeft een onrustig beeld. Wij adviseren bij multifocale glazen te kiezen voor een eenkleurig glas (grijs, bruin of groen). Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen met onze klantenservice via info@gobi-amsterdam.com

 

+- Hoe houd ik mijn zonnebril mooi?

Het is verstandig om de zonnebril te bewaren op een veilige en droge plek. Behandel de brillen als ‘draagbare kunst’ en laat ze niet aan je shirt hangen, stop ze niet los in een tas of rugzak etc. Het is aan te raden om de brillen in de meegeleverde case te bewaren.

+- Hoe worden jullie zonnebrillen geproduceerd?

Onze zonnebrillen worden ontworpen in Amsterdam. De productie van het frame en de houten pootjes vindt plaats in Shenzhen, China. Shenzhen is door Unesco aangewezen als stad van design en de creatieve industrie. Onze glazen worden in Nederland door onze eigen opticien op maat geslepen en in het montuur geplaatst.

+- Hoe weet of ik een zonnebril past?

Een handige tip is de maten van je huidige bril te vergelijken met de zonnebrillen op onze website, zodat je weet welke maat je nodig hebt. De glasbreedte, neusbrug en de lengte van de poot staan (bijna) altijd aan de binnenkant van zonnebrillen pootjes. De afmetingen van onze houten zonnebrillen staan op de productpagina’s van de zonnebrillen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen met onze klantenservice via info@gobi-amsterdam.com

+- Waar kan ik de maten van de verschillende zonnebrillen vinden?

Je kunt de afmetingen van de verschillende houten brillen vinden wanneer je op het specifieke model klikt. Onder de beschrijving vind je de knop. “Afmetingen” Hier staan de breedte van de lens, de lengte van de pootjes en de lengte van de neusbrug in millimeters aangegeven.

+- Wat zijn multifocale zonneglazen?

Bij een multifocale zonnebril heeft het glas meerdere sterktes. Het bovenste gedeelte van de zonnebril gebruik je om scherp te zien in de verte, het onderste deel gebruik je om te lezen.

Pers en zakelijke relaties
+- Wil je zakelijk contact opnemen?

Stuur een mailtje naar koen@gobi-amsterdam.com of bel +31 6 1068 6778